Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

barishrocker

Kayıtlı Üye
Katılım
1 Şub 2017
Mesajlar
1,726

İtibar:

Uygun ana ünite seçimi, yeni bir müzik sistemi yaratırken şüphesiz en önemli kısımlardan biridir. Ana ünitenin olmaması müziği çalacak birşeyiniz yok demektir.

Yeni bir ana ünite alırken karşınızda 4 seçenek vardır: Kaset, CD, MiniDisc ve son zamanlarda popüler olan MP3... Kaset ve CD çalarlar en sık rastlanılanlardır.. MiniDisc çalarlar fazla popüler değildir çünkü MiniDisc'lerin kendileri popüler değildir..

MP3 çalarlar son zamanlarda popüler olmaya başlamıştır. Örneğin Kenwood KDC-MP6090R CD player CD üzerinden MP3 çalabilmektedir. Bu da yaklaşık 10 albümünüzü tek bir CD'de toplamanız anlamına gelir.

Ana ünitede ne çalacağınıza karar kıldıktan sonra yapmanız gereken, alette ne tür özelliklere ihtiyaç duyduğunuzu belirlemektir. Tabii bu da kurmak istediğiniz sistemle doğrudan alakalıdır.

Internal Amp

Son zamanlarda çoğu ana ünite artık kendi 4x45 amfileriyle gelmektedir. Bu da şu anlama gelir: Extra bir amfiye gerek duymadan bu alete 4 ayrı kolon bağlarsınız ve bunların her birine her bir kanaldan ayrı ayrı olmak üzere 45W yollarsınız.. 4 tane ayrı ayrı 45W... Böyle güçlü bir ana ünitenin birçok avantajı vardır.. Size hem daha kuvvetli kolonlar kullanma imkanı verir, hem de ses daha yüksek seviyelerde distorsiyona uğrayacaktır. Tabi bu özellik hiç bir işe yaramayabilir de.. Eğer daha kuvvetli bir ses istiyorsanız bagajda ayrı bir external amfi kullanacaksınız demektir ve bu sefer kolonların her birini aletin içindeki kendi amfisi değil bagajdaki amfi besleyecektir. eğer bu şekilde bir sistem kuracaksanız, bu sefer de aletin üzerindeki Pre-Out'ların sayısı önem kazanacaktır.

Bu arada şunu göz önünde bulundurmakta fayda var ki, 4x45watt'lık kendi amfisine sahip bir alet 4x45watt'lık bir external amfiden kesinlikle daha zayıf olacaktır, çünkü RMS watt'ı diğerinden daha düşüktür. 4x45w bir ana ünite 12w RMS ile çalışırken 4x45w bir amfi örneğin 20w RMS ile çalışacaktır.

RCA Pre-Out

RCA Pre-Out'lar ana üniteyi (Kaset, CD çalar her neyse) amfiye bağlamakta kullanılır. Hemen hemen tüm aletler en azından 1 set (1çift) Pre-Out içerir, çoğunda da 2 set vardır. Ancak daha pahalı ve kaliteli aletlerde 3 çift de görebilirsiniz, bu da aleti 3 amfiye bağlayabileceğiniz anlamına gelir. Ana ünitenin arkasında bulunan bu Pre-Out'lar genelde kırmızı ve beyaz'dır ve görüntü olarak tv anten bağlantısına benzer. Aletle amfiyi birbirine bağlamak için de RCA kablo kullanılır.

ISO Bağlantı

ISO bağlantıda elektirik, speakerlar, topraklama bir aradadır ancak bu arabanızdaki bağlantının da aynı olduğu anlamına gelmez. Ön konsoldaki çıkışa bir adaptör takarak bu sorunu çözebilirsiniz.

Mask

Kenwood'un çıkardığını sandığım bir sistemdir ki teybin/CD çaların kafası alet kapalıyken kapkara ve sanki orada birşey yokmuş gibi gözükürkene köşeye dokununca viyyyytt.. civvvvvvvttt.. dönerek açılır karşınıza aletin ekranı çıkar. Tabi hırsızlar da aptal ya.. Anlamayacak.. Yine de güzel bir çalışma, çok havalı olduğu kesin. Bana sorarsanız ben ana üniteye yüklenip havalı ve pahalı cihazlar almak yerine sistemin diğer kısmını, yani görünmeyen kısmını sağlam tutmayı yeğlerim. Hatta mümkünse arabanın orijinal teybinin yerinde bırakıldığı tümüyle gizli sistemleri..

CD Text

Eğer CD çalar veya CD Changer destekliyorsa CD ve track bilgileri ekrana yansır.

Dot Matrix Ekranlar

Pioneer, ana ünitelerin sadece text haricinde şeyler de gösterebileceğini kanıtlayan ilk firmadır. Sonradan Kenwood'un da üretmeye başladığı bu modellerde ekranda text yanında çeşitli 3D efektler de görebilirsiniz. Örneğin şarkı ismi değişik renklerde dönerek gelir falan filan.. Tabi bu özellik için 2-3 katı para verirken, dinlemekte olduğunuz müziğin kalitesi aynıdır.

Kaynak: https://www.turkcebilgi.org/otomobil/modiye/muzik-sistemi-ana-unite-secimi-6956.html

Anaüniteler single (tek) din, double din ve multimedia/oem olarak değişik türlerde olabiliyor. Bazı anaüniteler araca özel olabilirken bazıları da uygun kızak ve çerçeve ile universal olarak kullanılabiliyor.
 
Ziyaretçi olarak maksimum görüntüleme limitine ulaştınız. Daha fazlasını görmek için sitemize kayıt olunuz veya giriş yapınız.
 

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Gece/Gündüz modunu seç

Gece ve gündüz modlarından tarzınıza yada ihtiyaçlarınıza uygun olanı seçerek kullana bilirsiniz.

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Izgara yada normal mod

Temanızda forum listeleme yapısını ızgara yapısında yada normal yapıda listemek için kullanabilirsiniz.

Forum arkaplan resimleri

Forum arkaplanlarına eklenmiş olan resimlerinin kontrolü senin elinde, resimleri aç/kapat

Sidebar blogunu kapat/aç

Forumun kalabalığında kurtulmak için sidebar (kenar çubuğunu) açıp/kapatarak gereksiz kalabalıklardan kurtula bilirsiniz.

Yapışkan sidebar kapat/aç

Yapışkan sidebar ile sidebar alanını daha hızlı ve verimli kullanabilirsiniz.

Radius aç/kapat

Blok köşelerinde bulunan kıvrımları kapat/aç bu şekilde tarzını yansıt.

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.